06.10.2020, 12:08

Гроші за згоріле житло на Луганщині люди можуть отримати в цьому році

Ольга Станішевська | Всі новини автора

6 вересня відбувся онлайн-марафон "Луганщина-SOS" з обговорення проблем, що виникли у зв'язку з пожежами в Луганській області.

За словами Олександра Чалого, прессекретаря Державної служби з надзвичайних ситуацій в Луганській області, для отримання коштів на компенсацію за зруйноване житло спочатку робиться запит на виділення з резервного фонду Держбюджету, потім гроші надійдуть на рахунки Луганської облдержадміністрації, а потім на рахунки органів місцевого самоврядування. Щоб отримати компенсацію, документи на житло повинні бути в порядку. З досвіду Смоляниново компенсацію отримували понад місяць.

Але, за словами громадських діячів, постраждалим поки ніхто не сказав, які документи потрібні для оформлення компенсації.

Також торкнулися питання з гуманітарної допомоги. Дуже багато людей принесли речі, але їх частина - в поганому стані. Речі нікому сортувати, ніде зберігати. Потерпілі не можуть забрати, бо у них немає житла. У підсумку, купи одягу валяються просто на вулиці.

"Немає спільного штабу, - говорить Кирило Дубровін, ГМ " Хочу і Буду ". - Дзвонив на" гарячу лінію ", яку анонсував Сергій Гайдай, але вони не дають жодної інформації, тільки збирають звернення. Я не розумію функцію цієї "гарячої лінії ". Також додав, що пункт збору допомоги в Сєвєродонецьку перевели з ДЮСШ в Льодовий палац.

За словами представника Червоного Хреста, зараз потрібні: гумове взуття, калоші, рукавички, тази, засоби гігієни, лопати, будінвентар, поліетиленова плівка, щоб накривати речі. Також задавали питання в ГСНС про передані раніше 10 генератори і навантажувач, які теж можна залучити в роботах.

Куди передавати інструменти, будматеріали, засоби гігієни, посуд: 096 124 77 93, адресна допомога.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк