07.10.2020, 15:28

На Луганщині знову очікується сильний вітер і надзвичайна пожежна небезпека: авіація ДСНС залишається напоготові

Марина Началова | Всі новини автора
авиация гсчс

У найближчі два дні в Луганській області прогнозуються пориви вітру, пожежна небезпека залишається на надзвичайному рівні.

Луганський обласний центр з гідрометеорології оприлюднив прогноз погоди на найближчі дні, передає Час Пік.

8 жовтня по Луганській області мінлива хмарність, без опадів, сильні заморозки. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 3-8 градусів тепла, місцями у повітрі та на ґрунті заморозки 0-3 градуси морозу, вдень 19-24 градуси тепла.

По місту Сєвєродонецьк мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 7-12, вдень пориви 15-20 м/с. Температура вночі 6-8 градусів тепла, вдень 22-24 градуси тепла.

Збережеться надзвичайна пожежна небезпека.

9 жовтня по області мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 3-8 градусів тепла, місцями у повітрі та на ґрунті заморозки 0-3 градуси морозу, вдень 19-24 градуси тепла.

Авіація ДСНС готова у будь-який час знову вилетіти на гасіння пожеж, повідомив у прямому ефірі в Фейсбуці голова Луганської ОДА Сергій Гайдай. За його словами, ситуація контролюється з повітря, на випадок, якщо вітер почне десь роздувати вогонь.

"Авіація готова одразу піднятись і проливати зверху там, де немає доступу людей або техніки", - сказав Гайдай.

Як вже повідомлялося, вчора на околиці Лисичанська сталася пожежа: постраждали гаражі та дачі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк