09.10.2020, 21:20

Луганщина переходить до "помаранчевої" зони карантину: що потрібно знати

Марина Началова | Всі новини автора
карантин

З понеділка, 12 жовтня, міста Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та всі підконтрольні райони Луганської області опиняться у "помаранчевій" зоні карантину.

Таке рішення було прийнято 9 жовтня на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС, передає Час Пік з посиланням на ]]>Урядовий портал]]>.

Зазначається, що з 0:00 годин 12 жовтня "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки буде встановлено у містах Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк та у Біловодському, Білокуракинському, Кремінському, Марківському, Міловському, Новоайдарському, Новопсковському, Попаснянському, Сватівському, Станично-Луганському, Старобільському, Троїцькому районах Луганської області.

Протиепідемічні заходи, які встановлюються у тій чи іншій зоні карантину, регулюються ]]>постановою Кабінету міністрів №641]]>.

Передусім, незалежно від зони, забороняється перебування у громадських приміщеннях та громадському транспорті без засобів індивідуального захисту (маска, респіратор), а також перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу.

У "помаранчевій" зоні залишаються в силі усі обмеження, встановлені для "зеленої" та "жовтої" зон.

Додатково у "помаранчевій" зоні забороняється:

  • проведення масових (спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;
  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;
  • проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім: надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів; надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим; надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями; надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах; надання планової медичної допомоги закладам охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів; проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей. Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я;
  • діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;
  • приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Нагадаємо, ситуація з розповсюдженням COVID-19 на Луганщині стрімко погіршується: за минулу добу в області було виявлено понад 130 нових випадків.

Також стало відомо, що в інфекційному відділенні Лисичанська не залишилося вільних місць для хворих COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк