11.10.2020, 17:38

Житель Лисичанська проведе за ґратами 5 років через ДТП зі смертельними наслідками

Лисичанск, прокуратура

23-річний житель Лисичанська, керуючи автомобілем "ВАЗ-2107", скоїв наїзд на жінку-пішохода. Потерпіла померла від травм, несумісних з життям. Винуватець ДТП сяде у в'язницю.

Житель Лисичанська - винуватець смертельної дорожньо-транспортної пригоди, який звинувачувався в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України) засуджений до 5 років позбавлення волі, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обласної прокуратури.

Доведено, що в серпні 2019 року 23-річний житель Лисичанська, керуючи автомобілем "ВАЗ-2107", допустив порушення правил дорожнього руху та скоїв наїзд на жінку-пішохода.  

Внаслідок ДТП потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження та померла на місці події.

В ході досудового розслідування встановлено, що світлові прилади на автомобілі були несправними, а шини зносилися вище допустимої норми. Згідно з висновками судової експертизи водій не мав права використовувати технічно несправний транспортний засіб.

Лисичанський міський суд Луганської області підтримав позицію сторони обвинувачення. 

Довідка: На даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження – 30 днів з дня проголошення вироку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк