11.10.2020, 22:37

В ОРДЛО склалася критична ситуація з поширенням СOVID-19 - представник омбудсмена

В ОРДЛО сложилась критическая ситуация с распространением СOVID-19

Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції СOVID-19 на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей критична. Лікарні в ОРДЛО переповнені, засобів індивідуального захисту в аптеках не вистачає.

Про це написав представник Уповноваженого в Луганській та Донецькій областях в Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини Павло Лисянський на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Час Пік.

За словами співробітника офісу омбудсмена, в ОРДЛО не діють. обмежувальні заходи, такі як соціальна дистанція, масочний режим та інші, лікувальні установи переповнені хворими, а засобів індивідуального захисту катастрофічно не вистачає.

Він зазначив, що окупаційні адміністрації РФ в ОРДЛО не припиняли процес паспортизації РФ для жителів ОРДЛО і системно вивозили людей до Ростовської області для оформлення російських паспортів. Крім того, окупанти не припиняли проводити масові заходи.

За даними правозахисників, на окупованій території Луганської області з серпня по жовтень 2020 року в місцях позбавлення волі від пневмонії померло 19 осіб.

Нагадаємо, коронавірус продовжує атакувати Луганську область. За минулу добу в області виявлено більше сотні нових випадків COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк