03.11.2020, 17:27

На Луганщині за тиждень відкриють два нових КПВВ: підготовка триває

Марина Началова | Всі новини автора
кпвв золотое

10 листопада на Луганщині мають відкритися контрольно-пропускні пункти "Золоте" і "Щастя". Наразі тривають заходи з їх обладнання, передає Час Пік.

Як повідомляє Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, на КПВВ “Золоте” група розмінування ДСНС України провела очищення дорожнього коридору від вибухонебезпечних предметів.

Окрім того, представники Міжнародного комітету Червоного Хреста оглянули майданчик для розміщення модуля пункту надання першої медичної допомоги. 

Також працівники одного з підприємств завершили роботи з укладання асфальтового шару на перехресті доріг Золоте - Катеринівка та Золоте -Первомайськ. Після виконання вищевказаних робіт працівники розпочали висипку узбіччя щебенем основної траси на Первомайськ. 

У районі КПВВ “Щастя” працівники Луганського облавтодору продовжують виконувати ремонтні роботи на автошляху Н-21 від КПВВ в напрямку Луганська.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, у свою чергу, працює над створенням на усіх КПВВ на Донбасі універсальних сервісних хабів, де громадяни України як з підконтрольних, так і з тимчасово окупованих територій зможуть отримати широкий спектр адміністративних послуг, скористатися соціальними програмами, у тому числі - медичними, такими як "Доступні ліки".

Перший сервісний центр запрацює на КПВВ у Щасті. Віце-прем‘єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції ТОТ Олексій Резніков наголосив, що подібні сервісні центри в подальшому будуть також на всіх інших КПВВ.

Вже за кілька днів будуть відкриті нові КПВВ, а разом з тим, і сервісні центри при них. Відтепер, усі громадяни України по обидва боки лінії дотику, зможуть отримати усі адміністративні та соціальні послуги, безоплатну правову допомогу, медичну допомогу, тут передбачені і відділення банку, і кімнати матері і дитини, можна буде підключитися до Інтернету та багато іншого.

Як вже повідомлялося, на Луганщині ремонтують дорогу до КПВВ "Золоте".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк