11.11.2020, 14:38

Боротьба з COVID-19 триває: лікарні Лисичанська отримали сучасні апарати ШВЛ

Больницы Лисичанска получили современные аппараты ИВЛ

У лисичанські лікарні передали сучасні апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) від благодійної організації "Фонд Ріната Ахметова". Лікарні області укомплектовані на 100%.

Про це заявила заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська, яка взяла участь у передачі сучасних апаратів ШВЛ для потреб лікарень Лисичанська, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

"Нам дуже важлива допомога благодійників. До цього ми вже отримали 15 апаратів ШВЛ і, завдяки вашій допомозі, ми на 100 % укомплектували лікарні області", - сказала Катерина Безгинська.

аппараты ИВЛ

Вона висловила подяку всім, хто допомагає Луганщині у важкі часи, а також подякувала лікарям, які ведуть боротьбу з пандемією COVID-19 та рятують людей.

Два сучасних апарати ШВЛ були передані для реанімаційного відділення Луганської обласної дитячої клінічної лікарні. Ще два - передали у Лисичанську багатопрофільну лікарню.

За словами представника благодійної організації, через свій компактний розмір, зручність у користуванні та мобільність ці апарати повинні стати надійними помічниками медиків у боротьбі з COVID-19.

Як зазначила Катерина Безгінська, на сьогодні заповнюваність ліжкового фонду в лікарнях – 50%, але реальна перспектива, враховуючи темпи поширення захворюваності, приблизно 75%. 

За словами чиновниці, лікарні області повністю укомплектовані засобами індивідуального захисту та укладають угоди з ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" щодо забезпечення киснем.

Нагадаємо, Україна закупила препарат "Ремдесівір" для лікування хворих на коронавірус COVID-19. Препарат почали розподіляти по лікарнях в регіонах.

Читайте новини регіону:

Карантин на Луганщині: які регіони потрапили в "червону" зону та які обмеження там введені

У Сєвєродонецьку обговорили умови роботи ринків, ресторанів і кафе

"Укрпошта" працює без вихідних: перелік відділень на Луганщині, відкритих 7 днів на тиждень

аппараты ИВЛаппараты ИВЛ аппараты ИВЛ аппараты ИВЛ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк