12.11.2020, 12:48

У Луганській області на кордоні з РФ затримали масштабну партію контрабанди

на границе с РФ задержали масштабную партию контрабанды

 

У Луганській області на кордоні з Росією прикордонники затримали масштабну партію контрабанди. Через кордон намагалися переправити свинину, елітні сири, парфуми, мінеральне добриво та інший товар.

У Луганській області біля кордону затримали вантажівку, два мікроавтобуси та два човни з контрабандним товаром, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.

Зазначається, що про можливе незаконне переміщення вночі товарів на ділянці відділу "Біловодськ" дізналися оперативні співробітники Луганського загону. Для реалізації інформації на місце порушення вирушила спільна група співробітників оперативно-розшукових підрозділів, підрозділів внутрішньої та власної безпеки, військовослужбовців відділу "С" та відділу "Білолуцьк".

На ділянці кордону неподалік населеного пункту Олександрівка правоохоронці виявили два мікроавтобуси марок Ford та "ГАЗ" і затримали 42-річного жителя Міловського району.

Правоохоронці встановили, що автомобілі доставляли дрібні партії товару і завантажувалися неподалік у лісосмузі. Там прикордонники виявили вантажівку "КамАЗ", в причепі якої було більше 24 тисяч флаконів з духами та 1200 пляшок різної ємності з мінеральними добривами. Батько та син, що знаходилися в кабіні "КамАЗа", документів на вантаж не мали.

На українському березі річки Деркул прикордонники помітили два човни, а на російському – автомобіль "УАЗ", який поспішно втікав вглиб території РФ.

У мікроавтобусах та човнах з українського боку виявили понад 200 кг свинини, 440 кг елітних сирів та 840 кг бджолиної мерва, близько двох кілограмів мембран для газових колонок та котлів, а також 2650 шт. ременів в асортименті.

Загальна сума оцінки зазначеного товару становить понад 630 тисяч гривень.

Відносно виявлених порушників прикордонного законодавства співробітники Держприкордонслужби України оформили документи адмінпровадження: за ст. 204-1 КУпАП стосовно чоловіка, якого затримали на березі, та ст. 202 КУпАП стосовно батька і сина, яких виявили в кабіні КамАЗа.

на границе с РФ задержали масштабную партию контрабанды на границе с РФ задержали масштабную партию контрабанды на границе с РФ задержали масштабную партию контрабанды на границе с РФ задержали масштабную партию контрабанды

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк