14.11.2020, 14:49

Відновлення лісів Луганщини: 3 гектари землі засадили саджанцями з Львівщини

Марина Началова | Всі новини автора
саженцы

Цього року Луганська область потерпала від катастрофічних пожеж, десятки гектарів лісів були знищені. Але місцеві мешканці за підтримки інших областей поступово відновлюють флору регіону.

Три гектари землі на в’їзді до Осколонівки зі сторони Борівського зовсім скоро матимуть назву «Львівський гай», повідомляє Час Пік з посиланням на Львівську обласну державну адміністрацію.

Львів'яни, кияни і луганчани сьогодні висадили 3 га нового лісу. Біля двох сотень людей за якусь годину висадили усе, створили частинку майбутніх зелених легень рідної нам Луганщини.

Саджанці сосни були вирощені у Львівському лісовому перинатальному центрі - спільному проекті лісової галузі Львівщини.

Народна депутат від "Европейської солідарності" Ірина Геращенко повідомила, що на Луганщину привезли 10 тисяч саджанців хвойних дерев.

"Ці саджанці сосни вирощено на Львівщині у суперсучасному розсаднику, у спосіб висадки із закритою кореневою системою, тож деревця мають добре вкорінитися на Луганщині", - зазначила вона.

Як повідомлялося, для шкіл і бібліотек Луганщини делегація зі Львівщини передала примірники "забороненої" книги "Справа Василя Стуса".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк