23.11.2020, 08:28

На Донбасі окупанти за добу 6 разів порушили режим припинення вогню

Донбасс, ООС

У районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі за минулу добу, 22 листопада, зафіксовано 6 фактів порушення режиму припинення вогню з боку окупантів. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об'єднаних сил не було.

Обстановка залишається стабільною та контрольованою українськими захисниками. Військовослужбовці ЗСУ виконують завдання за призначенням, дотримуючись у повному обсязі домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи, передає Час Пік з посиланням на прес-сцентр штабу ООС.

Російсько-окупаційні війська відкрили вогонь:

- у передмісті Авдіївки - з автоматичного станкового гранатомета;

- у районі населеного пункту Новолуганське - зі станкового протитанкового гранатомета;

- у районах населених пунктів Шуми та Водяне - з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Крім того, з боку тимчасово окупованої Ужівки у напрямку Водяного окупанти здійснили дистанційне мінування позицій наших військ, використовуючи міни ПОМ-2.

Про порушення режиму припинення вогню та використання заборонених мін збройними формуваннями РФ через Українську сторону СЦКК повідомлені представники ОБСЄ.

З початку поточної доби, 23 листопада, вздовж лінії розмежування спостерігалася тиша.

У штабі ООС зазначили, що підрозділи Об'єднаних сил дотримуються умов припинення вогню, однак залишають за собою право на відкриття вогню у відповідь у разі загрози їхньому життю та здоров'ю.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк