23.11.2020, 14:35

Для дітей з ОРДЛО та Криму створять безкоштовні підготовчі курси на базі українських вузів

Для детей из ОРДЛО и Крыма создадут бесплатные подготовительные курсы на базе украинских вузов

Діти, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму зможуть безкоштовно навчатися на підготовчих курсах для вступу до українських вишів.

Міністерство освіти та науки України планує створити спеціальні підготовчі курси на базі вузів для дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях і на лінії зіткнення, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Міносвіти.

"Наказом Міністерства освіти і науки України від 04.11.2020 №1369 утворено робочу групу, яка займається питанням безоплатного навчання осіб із непідконтрольних територій зі стипендіальним забезпеченням на спеціальних підготовчих курсах на базі українських закладів вищої освіти з наступним вступом на навчання, розробленням програми таких курсів.

Робочою групою напрацьовуються, зокрема, й механізми щодо запровадження в наступному бюджетному році в межах пілотного проєкту започаткування спеціальних підготовчих курсів для дітей, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території України та населені пункти на лінії зіткнення, із соціальним стипендіальним забезпеченням таких слухачів", - повідомили у відомстві.

Зазначається, що всі заходи в рамках реалізації заходів підтримки жителів тимчасово непідконтрольних Україні територій з питань спрощеної процедури вступу до закладів вищої освіти проводяться за рахунок державних та міжнародних коштів.

Нагадаємо, у 2020 році понад 2 тис. осіб вступили до українських вишів з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

За даними МОН, з початку роботи освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна" вдвічі збільшилася кількість вступників з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу в українські виші. Якщо у 2016 році було зараховано 1008 студентів, то у 2020 році – 2026.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк