17.12.2020, 16:10

У Лисичанській лікарні будують сучасне приймальне відділення: там буде КТ, МРТ, ангіограф, лабораторія

Марина Началова | Всі новини автора
медицина

У рамках проєкту "Велике будівництво" у Лисичанську будується приймальне відділення, яке буде розташовуватися у хірургічному корпусі багатопрофільної лікарні.

Для участі в проєкті в Луганській області було визначено 5 опорних лікарень, повідомила прес-служба Лисичанської ВЦА, передає Час Пік.

Серед них і КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня», де надається медична допомога мешканцям міста Лисичанська та прилеглих населених пунктів Попаснянського району. Необхідно було вирішити проблему недостатності площ для розміщення приймального відділення, відсутності необхідного сучасного діагностичного обладнання, яке вкрай важливе при наданні екстреної невідкладної медичної допомоги.

Фінансування проєкту «Реконструкція частини 1-го поверху будівлі хірургічного корпусу КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» для розміщення приймального відділення здійснюється за рахунок виділених коштів з державного бюджету в розмірі 10 млн. грн. та виділених військово-цивільною адміністрацією м. Лисичанська коштів місцевого бюджету в розмірі 2,97 млн. грн.

Будівництво приймального відділення має важливе значення для міста, адже забезпечить доступність до всіх медичних послуг та створить комфортні умови для пацієнтів.

Приймальне відділення буде розміщено на загальній площі 635 кв. м, матиме окремі входи для хворих, які госпіталізуються планово та екстрено, буде облаштовано майданчик для під’їздів автомобілів екстреної медичної допомоги. У відділенні будуть приміщення для консультацій та оглядові, а також окремі зони для пацієнтів, що очікують лікаря та осіб, що їх супроводжують. Відділення матиме сучасний діагностичний блок, де передбачено встановлення комп’ютерного томографу, магнітно-резонансного томографу, ангіографу, буде функціонувати лабораторія термінових аналізів.

На теперішній час активно ведуться роботи з реалізації проєкту, проведено будівництво прибудови до хірургічного корпусу, проводяться внутрішні роботи приміщень та облаштування прилеглої території.

Наразі отримані кошти направлені на будівельні роботи. Закупівля обладнання здійснюється за кошти державного бюджету. На керівництво міста та області покладено особисту відповідальність за своєчасне та належне виконання реалізації національного проєкту «Велике будівництво», яке перебуває на контролі Офісу Президента та Уряду.

Читайте ще:

У Лисичанську визначили місця, де будуть продавати новорічні ялинки

У ЦНАП Лисичанська з'явилася нова послуга та затверджений новий графік роботи

"Не купуйте це": житель Лисичанська розповів про невдалу покупку в супермаркеті "АТБ"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк