19.12.2020, 09:56

Жителі тимчасово окупованого Донбасу увійдуть до плану з вакцинації, – Зеленський

в план вакцинации включены жители временно оккупированных территорий

Президент України Володимир Зеленський заявив, що до плану вакцинації включені жителі тимчасово окупованих територій. За словами Зеленського, Міністерством охорони здоров'я України вже розроблений Національний план вакцинації.

Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна буде вакцинувати громадян з тимчасово окупованих територій, тобто частин Луганської та Донецької областей. Про це він повідомив 18 грудня у своєму відеоблозі, повідомляє Час Пік.

Він нагадав, що, згідно з Національним планом вакцинації, в першу чергу щеплення від коронавірусу отримають медики, військові, соціальні працівники, педагоги та люди старше 60 років, і додав, що Україна "дуже чекає" вакцину в кінці першого кварталу 2021 року.

"Ну і, звичайно, в план вакцинації будуть внесені наші громадяни з тимчасово окупованих територій. Ми не забуваємо про них. Це все наші люди, наші українці і ми робимо все, щоб вони це відчували", - запевнив президент.

Нагадаємо, в Україні з початку пандемії зафіксовано понад 956 тис.лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Групу антилідерів за добовим приростом хворих COVID-19 продовжує очолювати м. Київ.

Читайте також: "Укрзалізниця" на зимові свята пустить додатковий поїзд з Харкова на Донбас

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк