20.01.2021, 11:24

Функціонування припинено: Жителі Лисичанська стурбовані долею дитячого садка "Колосок"

Ольга Романец | Всі новини автора
детский садик "Колосок"

З початком року функціонування дитячого садочка "Колосок" було припинено, в тому числі через визнання судом порушення деяких норм пожежної безпеки. Але основна в причина проста - просто немає грошей на його фінансування. Розмови про передачу установи в комунальну власність ведуться вже давно, проте офіційно садок все ще не належить громаді.

Як відомо, раніше "Колосок" належав ДП "Шахта ім. Д. Ф. Мельникова". Керівництво АТ "Лисичанськвугілля" передало документи, необхідні для прийняття дитячого садка в комунальну власність, тільки в кінці грудня 2020 року, передає Час Пік з посиланням на регіональні пабліки в Facebook.

Як зазначають жителі міста, передача дитячого закладу в комунальну власність супроводжувалася шантажем і погрозами з боку вугільного підприємства, що змушувало військово-цивільну адміністрацію міста Лисичанська прийняти "Колосок" на баланс міста.

Відомо, що АТ "Лисичанськвугілля" не в силах утримувати установу, і чи прийме на баланс міста цей садок ВЦА – поки теж немає певної ясності. На скільки це затягнеться і коли двері садка знову відкриються для дітлахів - і досі невідомо.

Малятам, які відвідували ясла-садок, були надані місця в інших дитячих установах міста. Однак варто зауважити, що з 93 дітей тільки приблизно половина перейшли до інших садочків. Деяким батькам просто незручно добиратися на інший кінець міста, але дуже багато таких, які просто сподіваються і чекають, що через місяць-другий їх дітей знову зустріне улюблений садочок "Колосок".

Читайте новини регіону:

Лисичанськ засипало снігом: що відбувається на вулицях міста (фото, відео)

Важлива інформація від "Лисичанськводоканалу" про відключення водопостачання в місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк