22.01.2021, 15:05

На Луганщині відкрито 26 пунктів безкоштовного тестування на COVID-19: інтерактивна мапа

На Луганщине открыто 26 пунктов бесплатного тестирования на COVID-19: интерактивная карта

В Україні створили інтерактивну карту пунктів безкоштовного тестування на COVID-19. На карті можна знайти адресу найближчого пункту безкоштовного забору матеріалів для тесту на коронавірус. На території Луганської області знаходиться 26 таких пунктів.

На сайті Міністерства охорони здоров'я розміщена карта пунктів тестування на COVID-19, де можна безкоштовно здати зразки для ПЛР-тестування, повідомляє Час Пік.

Загальна кількість пунктів безкоштовного тестування на коронавірус в Україні - 2373. У Луганській області - 26 пунктів забору матеріалів для тесту.

На Луганщине открыто 26 пунктов бесплатного тестирования на COVID-19

Інтерактивна мапа розміщена на ]]>сайті]]> МОЗ. На ]]>мапі]]> можна знайти адресу найближчого пункту забору матеріалів на тест.

"Крім сімейних лікарів, в Україні існує 2373 пункти тестування, вони були верифіковані МОЗ. Якщо ви потребуєте тестування, не чекайте, йдіть і тестуйтеся. Це безкоштовно. Будь-яка людина, у якої є будь-які симптоми респіраторного захворювання, може здати відповідний тест.

Крім того, це стосується всіх громадян, які мали контакт із хворою людиною. Ми істотно наростили потужності наших центрів тестування, ми можемо робити дуже велику кількість тестувань в день, для цього створені всі можливості", - заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Щоб дізнатися адресу потрібного пункту за місцем проживання, необхідно вибрати область, а після навести на синій кружечок відповідного населеного пункту.

На Луганщине открыто 26 пунктов бесплатного тестирования на COVID-19

Наприклад:

м. Лисичанськ: вул. 40 років Перемоги, 12-А

м. Сєвєродонецьк: вул. Сметаніна, 5-У

м. Рубіжне: вул. Студентська, 19

Відповіді на запитання щодо тестування можна отримати в контакт-центрі МОЗ за телефоном 0800 60 20 19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк