01.02.2021, 22:26

Безпечно та ароматно: У Львові почали боротися з ожеледицею за допомогою кавової гущі

Марина Началова | Всі новини автора

В рамках пілотного проекту, у парку "700-річчя Львова" вперше використали кавову гущу для боротьби із ожеледицею.

Таку ініціативу запропонувала радниця міського голови Львова Ірина Оршак, повідомила прес-служба Львівської міськради, передає Час Пік.

Оршак зазначає, що кавова гуща після використання має абразивні властивості і не лише не шкодить зеленим насадженням, а й може бути їм корисною та не потребує збору після використання.

"Про цю ідею я прочитала у соціальних мережах. У Facebook одна громадська організація Києва написала, що в країнах Скандинавії та Європи таким чином борються із ожеледицею у парках. Я подумала: чому б так не зробити у нас, адже Львів вважається кавовою столицею України. Львів'яни люблять пити каву, є велика мережа кав’ярень, тому виникла ідея спробувати цей метод у нашому місті", - зазначила Оршак.

Вона заявила, що дороги чи внутрішньоквартальні доріжки біля житлових будинків кавою посипати не будуть - мова йде саме про парки.

"Зараз пробуємо підсипати доріжку парку «700-річчя Львова». Подивимось, як це спрацює. Коли буде гарна погода, то подивимось, чи буде топитися крига. Вона топиться за рахунок того, що ресурс є темним і, вбираючи сонячні промені, розщеплює лід. Ми сподіваємось, що це буде гарне екологічне та економічне рішення, адже кав’ярні надають нам цей ресурс безкоштовно", - зазначила Оршак.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: