17.02.2021, 11:31

Пільги для жителів Лисичанська: хто може розраховувати на допомогу і як її отримати

Ольга Романец | Всі новини автора
льготы

Деякі категорії громадян можуть скористатися пільгами, якщо середньомісячний дохід сім'ї за останні шість місяців у розрахунку на одну особу не перевищує 1,4 прожиткового мінімуму (3180 грн).

Про це повідомляє ВЦА з посиланням на управління праці та соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області, передає Час Пік.

Право на отримання пільг залежно від рівня доходів визначається для наступних категорій громадян:

  • учасники війни;
  • багатодітні сім'ї;
  • діти війни;
  • жертви нацистських переслідувань;
  • особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 3 категорії;
  • ветерани праці.

Іншим пільговикам пільги надаються без урахування величини доходів.

Відповідно до порядку, зазначені категорії громадян мають право на отримання пільг у разі, якщо середньомісячний дохід сім'ї за останні шість місяців у розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1,4 прожиткового мінімуму для працездатних осіб або 3180 гривень).

У січні 2021 року для продовження права на отримання пільг на наступні 12 місяців управлінням здійснено автоматичний розрахунок сукупного доходу сім'ї для 6311 пільговиків Лисичанська, які є непрацюючими пенсіонерами.

В результаті розрахунку з 01.01.2021 право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг втратили 195 пільговиків, у яких рівень доходу в розрахунку на одну людину більше 3180 грн.

Як повідомляють у ВЦА, за адресою проживання таких пільговиків управлінням направлено повідомлення про відсутність права на пільги, а також запропоновано звернутися за оформленням житлової субсидії.

Пільговики, до сукупного доходу сім'ї яких входять інші доходи, крім пенсії та соціальної допомоги, або до складу сім'ї яких входять працездатні особи, подають в управління:

  • декларацію про доходи сім'ї пільговика за встановленою формою;
  • довідки про доходи своїх та членів сім'ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.

"Також інформуємо, що для отримання пільг на безкоштовне зубопротезування, отримання лікарських засобів, виробів медичного призначення пільговикам, яким право на пільги встановлюється з урахуванням доходів, необхідно звернутися в управління за довідкою про право на отримання таких пільг. Консультацію можна отримати за телефонами: 066-861-78-28, 7-24-77, 7-30-83, з Понеділка по четвер з 8.00 до 17.00, у п'ятницю з 8.00 до 16.00", - додали у ВЦА.

Нагадаємо, у Лисичанську змінився порядок нарахування субсидій, внаслідок чого для 2194 одержувачів розмір житлової субсидії зменшився, а 103 домогосподарствам субсидія з 01.11.2020 не передбачена.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк