02.03.2021, 13:49

"Лисичанськ - Краматорськ - Слов'янськ": Луганську та Донецьку область об'єднають регіональними поїздами

Ольга Романец | Всі новини автора
поезда

В Україні планують модернізувати інфраструктуру залізниці, що позитивно позначиться на жителях Донбасу. Так, на чотири години планують скоротити час у дорозі поїзда "Київ - Лисичанськ", а також запустити регіональні поїзди сполученням "Лисичанськ - Краматорськ - Слов'янськ".

Про це заявив заступник міністра фінансів України Олександр Кава в програмі "Офіційна розмова" телеканалу "Дом", передає Час Пік.

Як повідомив Кава, на чотири години планують скоротити час у дорозі поїзда "Київ - Лисичанськ". Зараз мінімальний час поїздки становить 12 годин. Завдяки модернізації 41 км залізниці від станції "Сіверськ" до станції "Лисичанськ", час поїздки складе 8 годин 30 хвилин.

Крім цього, модернізація ділянки "Сіверськ - Лисичанськ" дозволить запустити регіональні поїзди сполученням "Лисичанськ - Краматорськ - Слов'янськ". Час у дорозі складе менше двох годин. Тому Лисичансько-Сєвєродонецьку агломерацію в Луганській області з'єднають з північчю Донецької області.

Також планується опрацювати питання будівництва 30 км нової залізниці на півдні Донецької області між Кураховим і станцією Південнодонбаської. Це дозволить майже на 200 км скоротити маршрут, по якому їде поїзд з Маріуполя до Краматорська, а час у дорозі скоротиться до двох з половиною годин.

Також Кава зазначив, що жителі Донбасу зможуть подорожувати поїздами "Укрзалізниці" в Житомирську область. Наразі Житомир не має залізничного сполучення практично з жодним з обласних центрів. За словами заступника міністра, проблема буде вирішена вже цього року завдяки електрифікації залізничної ділянки.

Читайте також: Право на податкову знижку: у ДПС Лисичанська розповіли, як зменшити оподатковуваний дохід

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк