16.03.2021, 13:59

"Російські вивіски, прощавайте!": У Лисичанську з фасадів будівель демонтують вивіски російською мовою

демонтаж

На Луганщині триває діяльність у сфері захисту української мови. Так, у Лисичанську з фасаду будівель органів місцевого самоврядування демонтували 2 дошки російською мовою.

Про це стало відомо з поста Дмитра Браславського в соціальній мережі Facebook, передає Час Пік.

"Російські вивіски, прощавайте! Продовжуємо нашу діяльність у сфері захисту державної мови. Днями у Лисичанську з фасаду будівель органів місцевого самоврядування демонтували 2 дошки російською мовою. Продовжуємо українізацію Донбасу!",- пише автор поста.

Жителі Лисичанська активно обговорюють даний пост і висловлюють своє невдоволення. На їхню думку, в місті існує безліч проблем: дороги, величезні тарифи на комунальні послуги, безробіття, які вимагають вирішення в першу чергу.

"Вау! Тарифи, дороги, ціни і безробіття - це все порожнє, а ось ця новина - прорив року!!! Відірвали, впоралися, я так розумію заздалегідь нову зробити - освіта не дозволила?",

"Краще б ями по місту засипали, більше користі було б", - пишуть лисичани.

Як відомо, відповідно до Закону, українська - єдина державна і офіційна мова в країні. Вона обов'язкова для органів державної влади та громадських сфер на всій території держави.

Російські вивіски прощавайте! Продовжуємо нашу діяльність у сфері захисту державної мови. Днями у Лисичанську з фасаду...

Опубликовано ]]>Дмитро Браславським]]> ]]>Среда, 10 марта 2021 г.]]>

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк