16.03.2021, 16:08

Ситуація з коронавірусом загрозлива: Мер Києва терміново звернувся до громадян

Марина Началова | Всі новини автора
кличко

Мер Києва Віталій Кличко провів терміновий онлайн-брифінг у зв'язку зі зростаючою захворюваністю на коронавірус у столиці.

Кличко закликав центральну владу посилити карантинні обмеження у "помаранчевій" зоні, передає Час Пік.

Як зазначив Кличко, за останні півтора тижні кількість хворих на COVID-19 та госпіталізованих у Києві збільшилася вдвічі. За словами мера, динаміка розповсюдження інфекції - загрозлива.

"Київ звертається до уряду розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у помаранчевій зоні", - сказав Кличко. Також він закликав МВС, МОЗ, Мінінфраструктіри, Держпродспоживслужбу посилити контроль за дотриманням карантинних заходів.

Кличко зазначив, що на четвер у столиці запланований великий футбольний матч, на який приїде до 35 тисяч глядачів з усіх регіонів.

"У нинішній ситуації це може стати другим Буковелем", - заявив голова Києва.

Він зазначив, що столична влада вимагає надати місцевим органам влади повноваження самостійно ухвалювати рішення про встановлення обмежувальних заходів, оскільки з 17 лютого міста не мають права посилювати карантин на своїх територіях.

Кличко повідомив, що учні 5-11 класів підуть на весняні канікули на два дні раніше - з четверга, 18 березня. Дитячі садки та початкова школа поки працюватимуть у звичайному режимі.

Слід зазначити, що сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав місцеву владу самостійно вживати заходів для стримання пандемії коронавірусу, не чекаючи вказівок зверху.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк