21.03.2021, 07:58

Окупанти 9 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі, - штаб

Ольга Романец | Всі новини автора
ООС

За минулу добу, 20 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", недалеко від населеного пункту Південне, окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а поблизу селища Шуми - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов'ї, окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників використовуючи гранатомети різних систем. По позиціях українських воїнів у передмісті Лебединського окупанти застосували стрілецьку зброю, а поблизу селища Широкине - вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, і на жаль, від отриманих поранень він помер під час евакуації до медичного закладу.

Також було зафіксовано проведення інженерних робіт з розширення та облаштування нових оборонних позицій біля донецького аеропорту в напрямку позицій українських захисників.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк