29.03.2021, 19:11

В Україні зареєстрований перший препарат від COVID-19, який виробили в Рубіжному

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало перший український генерик японського противірусного лікарського засобу "Авіган"- "Фавіпіравір-Мікрохім".

Про це йдеться в тексті наказу МОЗ України від 23.03.2021 № 548 "Про державну реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів (медичних імунобіологічних препаратів) та внесення змін до реєстраційних матеріалів", передає Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Виробником генерика є фармацевтична компанія "Мікрохім" з Рубіжного.

Як повідомляється, "Фавіпіравір-Мікрохім" успішно пройшов контрольні дослідження в уповноваженій лабораторії на базі Державного експертного центру при Міністерстві охорони здоров'я України, а також клінічні дослідження біоеквівалентності. Препарат відповідає всім стандартам і протоколам, встановленим МОЗ.

У вересні минулого року японська компанія Fujifilm Toyama Chemical провела клінічні дослідження і отримала докази ефективності використання препарату "Авіган" для лікування хвороби, викликаної коронавірусною інфекцією.

Зокрема, визначено, що препарат не тільки усуває клінічні прояви хвороби, а й впливає на патогенез коронавірусу в організмі людини. У 2020 році оригінальний препарат був внесений до переліку ліків для запобігання поширенню коронавірусного захворювання в Україні. Згодом він був прийнятий у вітчизняний протокол лікування хвороби, викликаної COVID-19.

Читайте також: На Луганщині розпочато капремонт дороги Лисичанськ - Бахмут

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк