03.04.2021, 13:29

СБУ затримала ватажка терористів "ЛНР", причетного до підриву мосту на Луганщині

СБУ задержала главаря террористов "ЛНР", причастного к подрыву моста на Луганщине

Служба безпеки України затримала на Дніпропетровщині ватажка терористичної групи з так званої "ЛНР". Очолюване зловмисником угруповання причетне до вбивства співробітника СБУ та підриву моста через річку Сіверський Донець на Луганщині.

Слідчі органів безпеки повідомили бойовику про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), ст. 113 (диверсія) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними слідства, мешканець тимчасово окупованого Слав’яносербського району у 2014 році приєднався до НЗФ бойовиків на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини. Він організував і очолив терористичну групу, яка брала активну участь у бойових діях проти сил АТО.

За оперативною інформацією, бойовики здійснювали особливо тяжкі злочини проти мирного населення регіону, зокрема, брали людей в заручники заради викупу.

Оперативники СБУ встановили, що бойовик очолював блокпост на мосту через річку Сіверський Донець. Цей об’єкт критичної інфраструктури був потім підірваний учасниками НЗФ, яким керував підозрюваний.

Через деякий час бойовик вирішив залишити терористичне угруповання через конфлікт з ватажками і побоювання за власне життя та повернувся на територію, підконтрольну українській владі.

Співробітники СБУ під час спецоперації встановили його місцезнаходження та затримали у Дніпропетровській області.

Читайте також:

Загострення на Донбасі: 21 ворожий обстріл, троє поранених, серед них цивільний

На території окупованого Донбасу бойовики оголосили про призов чоловіків на військову службу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк