09.04.2021, 12:42

У рамках "Великого будівництва": На Луганщині модернізують низку соціальних об'єктів

На Луганщине модернизируют ряд социальных объектов

На Луганщині в ході реалізації програми "Велике будівництво" планують кинути сили та кошти не тільки на ремонт доріг та мостів. Крім доріг європейського рівня в регіоні з'являться відновлені спортивні об'єкти, відремонтовані школи та дитячі садки.

Голова Луганської ОДА, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай розповів про завдання обласної влади щодо реалізації програми Президента України "Велике будівництво" на 2021-2022 роки, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

За словами Сергія Гайдая, на початку 2020 року мало хто вірив у те, що на Луганщині з'являться дороги європейського рівня.

"Старт національної програми припав на початок пандемії COVID-19 – кількість критиків та скептиків дійшла до максимуму. Проте, коли ми розпочали працювати на повну, ми дали людям надію на краще, а від скептицизму не залишилось і сліду. Втім, ми не збираємось зупинятись на досягнутому: у поточному році поряд із завершенням важливих інфрастуткрних проєктів відбудуємо 16 об’єктів соціальної сфери, що вкрайважливо для життєдіяльності громад", - сказав Сергій Гайдай.

Протягом року розпочнеться ремонт 10 шкіл. У Красноріченській, Куземівській, Рудівській, Біловодській, Марківській, Новопсковській, Попаснянській ЗОШ №1, Гірській гімназії, Новоайдарській школи-гімназії та Станично-Луганській ЗОШ №1 планують термомодернізувати приміщення, створити інклюзивні умови для учнів з числа маломобільної групи населення, а також прикрасити будівлі.

Енергозберігаючі технології будуть впроваджені для трьох дитячих садків. У Лисичанську - дитсадок "Росинка", смт Троїцьке - дитсадок "Теремок", Кремінна - дитсадок "Малятко".

Заплановано ремонт КЗ "Луганський обласний фізкультурний центр "Олімп". У планах - реконструкція тренажерного залу з роздягальнями, душовими, санвузлами, тренерськими кімнатами та кімнатою для зберігання інвентарю. Також планують покращити доступ спортсменів з обмеженими можливостями до використання спортивної споруди.

У Сєвєродонецьку в ДЮСТШ ВВС "Садко" буде відновлена чаша басейну та замінено вікна. У будівлі модернізують системи освітлення, опалення та вентиляції, водопроводу та каналізації.

Також планується суттєво модернізувати спортивний майданчик Попаснянської ЗОШ №21. Тут буде облаштовано футбольне поле зі штучним покриттям, проведено благоустрій території спортивного майданчика, встановлено нове спортивне обладнання та освітлення.

Глава Луганщини, як і багато жителів області, вірить, що всі проекти та плани вдасться втілити у життя, він часто повторює, що "головне, щоб ми не зупинялися, щоб рухалися далі".

"Ми все зробимо, все заплановане. Головне - не зупинятися", - упевнений Гайдай.

Сергей Гайдай

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: