23.04.2021, 10:01

Україна не буде вести переговори з представниками "ДНР" та "ЛНР", - Арестович

Украина не будет вести переговоры с представителями "ДНР" и "ЛНР"

Україна не буде вести переговори з представниками "ДНР" та "ЛНР" ні за яких обставин. У ТКГ відкинули пропозицію Путіна зустрітися з представниками ОРДЛО.

Про це заявив радник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович у ]]>програмі]]> "Народ проти" на телеканалі "Україна 24", повідомляє Час Пік.

"Дуже складна ситуація, тому що наша позиція принципова, вона полягає в тому, що ніяких переговорів з так званими "ЛНР" та "ДНР" не буде і не може бути, навіть в умовному просторі, в режимі "фантастика на другому поверсі".

Але Путін зробив дуже цікаву річ: він фактично дезавуював Мінські угоди. Він сказав "з республіками" ЛНР/ДНР", які Росія ніколи не визнавала до цього. Звичайно, це застереження, але це застереження підвішує Мінські угоди. Якщо чіплятися, це словесний вихід з Мінських угод", - заявив Арестович.

На думку Арестовича, позиція Росії щодо необхідності визнання "республік" заводить роботу ТКГ у глухий кут.

Раніше прес-секретар Зеленського Юлія Мендель повідомила, що президент незабаром дасть відповідь президенту РФ Володимиру Путіну, який запросив його до Москви для двосторонніх переговорів. 

Нагадаємо, Путін заявив, що чекає Зеленського в Москві в будь-який зручний час, якщо той хоче обговорити відносини між Росією та Україною.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк