27.04.2021, 15:21

Росія продовжує тримати у бойовій готовності угрупування на Донбасі, - розвідка

Марина Началова | Всі новини автора
ордло

Командування ЗС РФ продовжує підтримувати у готовності до застосування оперативне угруповання російських формувань на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Така інформація від Головного управління розвідки була оприлюднена на брифінгу Міністерства оборони України, передає Час Пік.

Як зазначили у розвідці, з метою підтримування бойової готовності на тимчасово окупованих територіях проводяться постійні тренування артилерійських та мінометних розрахунків до здійснення вогню по закріпленим цілям. Крім того, противник використовує дотримання підрозділами Об’єднаних сил режиму припинення вогню для удосконалення інженерно-фортифікаційного обладнання власних вогневих позицій.

Особлива увага приділяється облаштуванню хибних рубежів оборони, а також розміщенню замаскованих муляжів озброєння та військової техніки. Це робиться для введення в оману підрозділів Об’єднаних сил та провокування їх на відкриття вогню.

Також окупанти продовжують всебічне забезпечення діяльності частин першого та другого армійських корпусів ЗС РФ. Зокрема, протягом минулого тижня через неконтрольовані ділянки державного кордону України з території РФ на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях переміщено понад 2,5 тис. тонн пально-мастильних матеріалів. Автомобільною технікою доставлено боєприпаси різної номенклатури загальною вагою близько 30 тонн, повідомили у Міноборони.

Як вже повідомлялося, сьогодні на Донбасі підірвався автомобіль ЗСУ: один боєць загинув, ще троє постраждали.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк