08.05.2021, 13:35

На Донбасі бійці ЗСУ збили два БПЛА російського виробництва

На Донбассе бойцы ВСУ сбили два БПЛА российского производства

На Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил відзначається значне збільшення кількості застосування окупантами безпілотних літальних апаратів. Військовослужбовці ЗСУ з початку травня знешкодили вже два дрони російсько-окупаційних військ.

Як повідомили в штабі ООС, метою застосування БПЛА є проведення повітряної розвідки, видача цілевказівок, коригування вогню, дистанційне мінування місцевості, а також скидання вибухових пристроїв, передає Час Пік.

Підрозділи ЗСУ, які залучені до виконання завдань в районі ООС, здійснюють активну та успішну боротьбу з БПЛА противника. Тільки з початку травня 2021 р. військовослужбовцями ООС збито два таких літальних апарати:

- 3 травня недалеко від населеного пункту Новолуганське було збито ворожий БПЛА, переобладнаний для скидання боєприпасів та дистанційного мінування. Він містив компоненти російського виробництва.

- 6 травня поблизу населеного пункту Гранітне безпілотник противника, що вів повітряну розвідку, був подавлений засобами РЕБ та збитий вогнем зі стрілецької зброї. Це БПЛА типу "ТАХІОН", виготовляється ТОВ "Іжмаш – Безпілотні системи" РФ. Він перебуває на озброєнні сухопутних військ РФ.

У штабі ООС зазначили, що зафіксовані факти є прямими та неспростовними доказами російської військової агресії проти України. Зазначені БПЛА будуть використані як доказ причетності Росії до військового конфлікту на сході України.

На Донбассе бойцы ВСУ сбили два БПЛА российского производства На Донбассе бойцы ВСУ сбили два БПЛА российского производства На Донбассе бойцы ВСУ сбили два БПЛА российского производства На Донбассе бойцы ВСУ сбили два БПЛА российского производства На Донбассе бойцы ВСУ сбили два БПЛА российского производства На Донбассе бойцы ВСУ сбили два БПЛА российского производства ​​​​​​​На Донбассе бойцы ВСУ сбили два БПЛА российского производства На Донбассе бойцы ВСУ сбили два БПЛА российского производства

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк