19.05.2021, 21:23

Чиновники ДСНС Луганщини постануть перед судом за фейкове гасіння пожеж

Ольга Романец | Всі новини автора
пожары

Шістьох посадових осіб управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Луганській області судитимуть за підробку документів, які створювали видимість їх ефективної ліквідації масштабних пожеж.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає Час Пік.

Слідчі Державного бюро розслідувань направили до суду обвинувальні акти з приводу шести чиновників ДСНС. Їм може загрожувати обмеження волі до трьох років або штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

За матеріалами слідства, співробітники ДСНС підробляли відповідну документацію про гасіння пожеж. Щоб уникнути відповідальності за бездіяльність, чиновники додавали в акти дані про техніку, особовий склад і керівників, які нібито залучалися до гасіння.

Однак слідство встановило, що насправді таких виїздів не було. Водночас співробітники ДСНС умисно фальсифікували 46 актів про пожежі для спотворення статистичних показників.

В офісі генпрокурора нагадали, що на території дачного кооперативу "Вовче озеро" в результаті масштабних пожеж загинули троє людей, були знищені житлові будинки, господарські будівлі та інше майно.

Читайте також: У Лисичанську загорілася iсторична будівля бельгійської лікарні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк