24.05.2021, 11:37

На Луганщині набирає обертів ремонт на мосту через річку Біленька та Пролетарському мосту у Лисичанську

Луганская, "Большое строительство"

На Луганщині набирає обертів ремонт трьох штучних споруд на дорозі Р-66 "КПП "Демино-Олександрівка" – Сватове – Лисичанськ – Луганськ". Всі зазначені споруди відносяться до малих мостів, але потребують капітального ремонту.

На цих об'єктах, в рамках Національного проєкту "Велике будівництво", працюють мостобудівники ТОВ "УКРБУД-ПРОЕКТ-Реконструкція" (Київ). Всього на дорозі Р-66, на ремонті штучних споруд, працює понад 30 працівників, повідомляє Час Пік з посиланням на Службу автомобільних доріг у Луганській області.

Крім професійних фахівців підрядника, до робіт залучені жителі Лисичанська та навколишніх населених пунктів. Робітники знайшли роботу в рамках проєкту "Велике будівництво" на Луганщині та мають відповідний досвід (арматурники, бетонники, промислові будівельники).

Мостобудівники дотримуються графіка проведення ремонтних робіт, роботи ведуться без вихідних. Орієнтовна дата закінчення робіт на всіх трьох об'єктах - кінець червня-початок липня 2021 року.

Луганская Луганская

Роботи ведуться одночасно на двох об'єктах: на мосту через річку Біленька на км 188+578 та шляхопроводі через залізницю на км 192+862. Вже отримано всі необхідні документи і незабаром почнуться роботи на останньому мосту, розташованому на км 182+933.

"На мосту через річку Біленька вже закінчені основні роботи на лівій стороні (рух з Луганську на Лисичанськ).

Раніше тут було демонтоване старе дорожнє покриття, проведено армування проїжджої та тротуарної частин, встановлено два деформаційних шва. Після цього було проведене бетонування монолітної плити. Було встановлено бар’єрне та перильне огородження. Потім встановили бортовий камінь, провели гідроізоляцію та поклали нижній шар асфальтобетону. Наразі тривають роботи по правій стороні: після демонтажу проїзної частини, замінили гостродефектні балки. Зараз, ведеться армування каркасу та підготовка до бетонування", – розповів заступник директора ТОВ "УКРБУД-ПРОЕКТ-Реконструкція" Юрій Драч.

Міст через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське) був побудований у 1978 році. Після капітального ремонту міст матиме довжину - 24,65 м, ширину - 13,7 м. Проїжджа частина мосту буде - 9,5 м, два тротуари – по 2,1 м. Орієнтовна дата закінчення робіт на об'єкті – перша декада червня.

Про хід робіт на шляхопроводі через залізницю на км 192+862 (Пролетарський міст) розповів старший виконроб ТОВ "УКРБУД-ПРОЕКТ-Реконструкція" Андрій Мостовий.

"Роботи на шляхопроводі ведуться згідно з графіком. Закінчили основні роботи по лівій, перейшли на праву сторону. Тут триває розбір старого дорожнього покриття, демонтуємо мостове полотно. Ведеться також монтаж бар’єрного та перильного огородження по лівій частині", – сказав Мостовий, зазначивши, що орієнтовна дата закінчення робіт на шляхопроводі - друга декада червня.

Шляхопровід був побудований у 1978 році. Після капітального ремонту шляхопровід матиме довжину – 57,6 м, ширину – 12,7 м. Проїжджа частина буде - 9,0 м, два тротуари по 1,85 м.

Андрій Мостовий розповів також про стан справ на мосту, який розташований на дорозі Р-66 на км 182+933. Після отримання всіх необхідних дозвільних документів, облаштовується тимчасова об'їзна дорога, встановлюються відповідні знаки та організація дорожнього руху. Об'їзд буде поруч існуючого мосту на відстані 130 метрів.  

"Після виконання зазначених робіт, ми приступаємо до повного демонтажу мостового покриття. Плануємо закінчити всі роботи в кінці червня-початку липня", - сказав Мостовий.

На об'єкті, якому вже виповнилося 70 років (міст був побудований у 1950 році), відбудеться установка двоочкової труби великого діаметру. Довжина мосту 6,6 м, загальна ширина 8,7 м.

Луганская Луганская Луганская ​​​​​​​Луганская Луганская

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк