13.06.2021, 12:30

Можуть відключити газ та позбавити субсидії: важлива інформація для жителів Лисичанська

важная информация для жителей Лисичанска

У Лисичанську почалася підготовка до нового опалювального сезону. Газовики просять абонентів терміново погасити заборгованість за газопостачання та послугу з розподілу природного газу. Накопичилися величезні борги побутових споживачів, що може обернутися зривом опалювального сезону 2021-2022.

Лисичанське міжрайонне управління з експлуатації газового господарства філія АТ "Луганськгаз" звертається до споживачів з проханням терміново погасити заборгованість за газопостачання та послугу з розподілу природного газу. Інформація розміщена на сайті Лисичанської міської ВЦА, повідомляє Час Пік.

Зазначається, що підприємство розпочало підготовку до нового опалювального сезону. У міжопалювальний період реалізується комплекс заходів з модернізації та ремонту устаткування та обладнання для забезпечення безаварійної роботи газорозподільної системи у зимовий період.

"Борги побутових споживачів Лисичанського МРУЕГГ за розподіл природного газу становлять 23,7 млн грн. З них 16,5% споживачів в 2021 році жодного разу не здійснили платіж за розподіл блакитного палива.

У споживачів, які користуються газовими колонками і плитами або виключно плитами (без приладів обліку газу), оплата за послуги з розподілу в місяць становить 19,51 грн (плита газова — 10,03 грн) гривень на 1 людину. Фахівці Лисичанського МРУЕГГ проводять активну роботу з попередження боржників, адже заборгованість за природний газ та послугу з його розподілу після закінчення карантину може стати причиною відключення від газопостачання.

Лисичанське МРУЕГГ закликає споживачів вчасно сплачувати за постачання природного газу, послугу з розподілу газу та не допускати нарощування боргів, адже від цього залежить безперебійне та безаварійне функціонування газорозподільної системи Луганської області, відповідно — стале постачання природного газу протягом всього року.

Закликаємо споживачів своєчасно сплачувати рахунки за природний газ, оскільки від цього напряму залежить перепризначення субсидій на наступний період", - йдеться у повідомленні.

Адміністрація Лисичанського МУЕГГ нагадує, що за наявності заборгованості за природний газ та його розподіл споживач може звернутися до Лисичанського МУЕГГ за адресою: м. Лисичанськ, вул. Газовиків, буд. 22, та укласти договір погашення заборгованості.

Для укладення договору погашення заборгованості необхідно надати наступні документи:

  • паспорт та ідентифікаційний номер;
  • довідку з ЦНАП про склад сім'ї;
  • довідку про доходи всіх зареєстрованих осіб;
  • здійснити платіж на суму не менше 30% від суми заборгованості.

Побутовий споживач, який за умовами договору розподілу природного газу розраховується за лічильником газу, зобов'язаний щомісяця, станом на 1 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та протягом трьох діб (до 3 числа включно) надавати їх Оператору ГРМ.

Показання лічильника газу необхідно передавати щомісяця:

  • по телефонам 095-209-18-53, 097-576-99-61, 067-409-63-43
  • та / або на сайті lc.luggas.com.ua або lis104.pp.ua

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк