22.06.2021, 13:52

Тролейбуси з Сєвєродонецька до залізничного вокзалу Лисичанська запустять восени, - Гайдай

Ольга Романец | Всі новини автора
троллейбусы

Найближчим часом буде оголошено тендер на покупку сучасних тролейбусів з можливістю автономного ходу. І вже восени буде запущена перша ділянка проекту - від Сєвєродонецька до залізничного вокзалу Лисичанська. Будівництво лінії від Лисичанська до Рубіжного розпочнеться навесні 2022 року.

Про це глава ЛОДА Сергій Гайдай розповів в ефірі телеканалу "Перший діловий", передає Час Пік.

"Цей проект для нас дуже важливий, тому що потрібно відходити вже від старих маршруток і переходити до нормального сучасного громадського транспорту. Ми проговорили і зараз вже будемо оголошувати тендер на покупку тролейбусів сучасних, які з пандусами, вони опускаються, з кондиціонерами, і можливістю автономного ходу. Тому що у нас складна логістика, є залізничні рейки, де не можна прокласти тролеї і там необхідно тролейбусу проїжджати автономно", - сказав Гайдай.

Він зазначив, що такі тролейбуси можуть проїхати на автономному ходу до 30 км, а для цього проекту буде достатньо 3-5 км.

Даний проект, за словами губернатора, буде умовно розділений на три частини. Перший з них - Сєвєродонецьк - залізничний вокзал "Лисичанськ" - планують реалізувати вже в 2021 році.

"Восени ми вже запускаємо відрізок Сєвєродонецьк - ж/д вокзал Лисичанськ. Далі взимку ми запускаємо тендерну процедуру, щоб визначити переможця. І навесні 2022 року починаємо будівництво нової лінії через Лисичанськ до Рубіжного", - розповів Гайдай.

Читайте також: У Сєвєродонецьку на АЗС водієві замість газу продали повітря (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк