29.06.2021, 15:58

У Києві на мітингу ФОПів відбулися сутички з поліцією через труну і вінки

Марина Началова | Всі новини автора
митинг фоп

Сьогодні в Києві відбулася акція протесту підприємців "Похорон мікробізнесу", організатором якої виступив рух "SaveФОП".

Протестуючі хотіли пройти до Офісу президента з труною і похоронними вінками, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Учасники мітингу влаштували імпровізовану "похоронну процесію". З оркестром, який грав похоронний марш, колона йшла з труною і вінками в напрямку ОПУ. На майдані Незалежності розпочалися сутички з правоохоронцями, які відібрали труну і поклали її в автобус.

Протестуючі безуспішно намагалися перегородити дорогу автобусу поліції. Після цього колона продовжила рух в напрямку Європейської площі, несучи крушку труни.

Згодом відбулося ще кілька сутичок. Поліція продовжувала відбирати траурну атрибутику: останній вінок демонстранти донесли до ОПУ і мали намір повісити його на огорожу, але поліція його відібрала.

На даний момент про затриманих не повідомляється.

У поліції Києва повідомили, що між учасниками акції та правоохоронцями "відбулися короткотривалі сутички, які поліцейські відразу припинили".

"Незважаючи на превентивні заходи, під час акції кілька учасників вчинили з правоохоронцями штовханину, які негайно припинили протиправні дії. Під час сутичок ніхто не постраждав, інформація про потерпілих до поліції не надходила.

Правоохоронці звертаються до організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства, не порушувати громадський порядок та сприяти у виконанні ними службових обов’язків", - заявили в столичній поліції.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: