09.07.2021, 13:52

На Луганщині 12 сімей-погорільців чекають компенсацію за житло, знищене під час пожеж у 2020 році

Луганская, лесные пожары

На Луганщині 12 сімей досі чекають компенсацію за житло, пошкоджене та знищене внаслідок масштабних лісових пожеж у 2020 році.

У Смоляниновому 12 сімей досі чекають матеріальну допомогу за пошкоджене в минулорічній пожежі житло. Держава на матеріальну допомогу виділила понад 32 млн гривень, з них використали - 20, повідомляє Час Пік з посиланням на "Суспільне Донбас".

Прокуратура Луганської області відкрила 8 кримінальних проваджень. За словами начальника відділу процесуального керівництва ДБР Євгена Саєнка, за цими кримінальними провадженнями вже призначено 570 експертиз від яких залежить подальший розгляд справ.

У травні 2021 року до суду направлено 4 обвинувальні акти стосовно 6 працівників ДСНС.

"Їм інкримінується службова підробка актів про пожежі, які стались на території дачного кооперативу "Озеро Вовче". Вказані особи вносили до офіційних документів неправдиві відомості щодо виїзду на охоплені пожежею території та ліквідацію цих пожеж. Однак, як встановило слідство, вказані заходи не здійснювались", - зазначив Саєнко.

За словами голови Щастинської райадміністрації Тетяни Новікової, загалом матеріальну допомогу отримало 569 осіб. Зараз допомогу від держави чекають ще 12 сімей, які тільки у 2021 році закінчили оформлення необхідних документів.

Детальніше - у сюжеті "Суспільне Донбас".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк