17.08.2021, 14:46

"Якийсь 95-й квартал тут влаштовувати не дозволимо", - Кличко про скандал з радянськими декораціями на Алеї Героїв Небесної Сотні

Марина Началова | Всі новини автора
кличко

У Київській міській державній адміністрації не давали дозволів на установку радянських декорацій біля меморіалу на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Про це заявив журналістам мер Києва Віталій Кличко, який прибув на місце подій, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Наскільки я знаю, на День Незалежності на Алеї, на тому місці, де загинули патріоти, передбачено виключно покладання квітів... Якийсь 95-й квартал тут влаштовувати ми не дозволимо", - заявив Кличко.

У своєму Телеграм-каналі Кличко написав, що установку декорацій погодило керівництво Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності.

"Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема, концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс Президента", - зазначив мер.

За словами Кличка, інспектор Департаменту благоустрою КМДА зараз знаходиться на місці і чекає від керівництва Меморіалу документів, на підставі яких встановили декорації.

"Я вважаю, що на місці, де загинули українські патріоти, не доречні символи ностальгії за Радянським Союзом", - висловив свою позицію Кличко.

Як стало відомо, радянські декорації на Алеї Героїв Небесної Сотні встановили для зйомок фільму до Дня Незалежності, в якому покажуть Україну в різні епохи.

Інсталяція обурила патріотів, активісти прибули на місце і почали громити декорації, відбулися сутички з поліцією.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: