21.08.2021, 09:52

На Житомирщині під час установки 50-метрового флагштока знайшли рештки мамонта

Марина Началова | Всі новини автора
котлован

У місті Коростень Житомирської області в котловані, який викопали для встановлення 50-метрового флагштока, знайшли кістки, які могли належати мамонтові.

Про це повідомляє "Суспільне", передає Час Пік.

Як розповів старший науковий співробітник інституту археології Національної академії наук Андрій Петраускас, кістки за своїм розміром, складом і характером, ймовірно, належали саме мамонтові.

"Вони ще в дуже хорошому стані, не трухлі. Ми можемо сподіватися, що при розкопках, які будуть проводитися в жовтні, ми зможемо отримати якийсь кістковий матеріал в хорошому стані. Також важливо те, що воно знаходиться на шаруваннях, що належать до льодовикового періоду", - зазначив Петраускас.

Заступник мера Коростеня Наталія Чижевська повідомила, що кістки були знайдені при копанні котловану в Коростенському парку відпочинку, де до Дня Незалежності збиралися встановити 50-метровий флагшток.

За словами Чижевської, оскільки кістки імовірно відносяться до епохи середнього палеоліту, ними повинні займатися міжнародні вчені. Міська влада звернулася до інституту археології, і там на своєму рівні визначили, що кістки належать мамонтові.

Завідувач відділом природи Житомирського краєзнавчого музею Петро Печенюк зазначив, що знайдені кістки вимагають якнайшвидшої фіксації та консервації. За словами Печенюка, рештки тварин майже завжди знаходять в хорошому стані, а їх руйнування відбувається через те, що з ними неправильно поводяться.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк