02.09.2021, 17:15

У Лисичанську відкрили меморіальну дошку Зінаїді Матвіївні Воробйовій

Ольга Романец | Всі новини автора
мемориал

Сьогодні, 2 вересня, під час святкування Дня міста та 78-ї річниці визволення Лисичанська від фашистських загарбників відкрили меморіальну дошку почесному громадянину міста Лисичанськ, учаснику Другої світової війни Зінаїді Матвіївні Воробйовій.

Про це повідомляє прес-служба ВЦА Лисичанська, передає Час Пік.

Знак пошани був встановлений на будівлі Центру первинної медико-санітарної допомоги №1, де Зінаїда Матвіївна пропрацювала 26 років дільничною медичною сестрою.

У 17 років вона пішла на фронт. Перше бойове хрещення відбулося під час форсування Дніпра. Починала війну санінструктором. Закінчила - командиром санітарного взводу. Перемогу зустріла в Берліні.

Все своє життя - 57 років вона присвятила лікуванню людей. Перебуваючи на заслуженому відпочинку, продовжувала активну громадську діяльність, брала участь у всіх міських заходах. Зустрічалася зі школярами та молоддю і розповідала їм про бурхливі часи війни.

"Право відкриття меморіальної дошки було надано керівнику Лисичанської міської ВЦА Олександру Заїку та голові первинної організації ветеранів охорони здоров'я Ользі Підгірній. По закінченню мітингу учасники поклали квіти до меморіальної дошки", - йдеться в повідомленні ВЦА.

мемориал

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк