04.09.2021, 11:17

У Криму окупанти увірвалися з обшуком до заступника голови Меджлісу і повезли його в невідомому напрямку

Марина Началова | Всі новини автора

Сьогодні вранці російські силовики провели обшук у будинку заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

Обшук відбувався в будинку Джелялова в селі Первомайське Сімферопольського району Криму, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Адвокат Микола Полозов написав у Фейсбуці, що після обшуку невідомі особи (імовірно оперативники ФСБ) вивезли Джелялова з дому на синьому мікроавтобусі, про його місцезнаходження нічого не відомо.

"Наріман Джелялов активіст національного руху кримських татар, журналіст і дуже гідна людина. Вдома у нього залишилися дружина і малолітні діти. Практика застосування репресій російською владою в окупованому Криму йде по шляху очевидного посилення тиску щодо кримських татар", - зазначив Полозов.

Глава Меджлісу Рефат Чубаров у свою чергу повідомив, що Джелялов утримується в будівлі "Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і місті Севастополі".

Перед цим, вночі сам Джелялов написав на своїй сторінці в Фейсбуці про обшук в іншого жителя села Первомайське Азіза Ахтемова - "нібито у зв'язку з якимось вибухом в селі Перевальне Сімферопольського району". Після обшуку Ахтемова також відвезли в невідомому напрямку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: