21.09.2021, 17:53

У Карпатах вдарив перший мороз: рятувальники дали рекомендації туристам

Марина Началова | Всі новини автора

Вранці 21 вересня температура повітря на високогір'ї Карпат опустилася до 6 градусів морозу.

Про це повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Час Пік.

Як зазначається, станом на 08:00 21.09.2021 р. на горі Піп Іван Чорногірський було хмарно з проясненнями, вітер північно-західний, 5-6 м/с, температура навколишнього середовища становила -6°С.

Фахівці Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області радять тим, хто збирається у гори, взяти до уваги рекомендації рятувальників.

Насамперед важливо спланувати зареєструвати свій похід у фахівців ДСНС. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн-форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Маршрути необхідно обирати такі, які відповідають вашому досвіду та рівню фізичної підготовки. Особливу увагу слід звернути на екіпірування - одяг та спорядження мають відповідати погодним умовам.

Не слід вирушати у гори поодинці та великими групами, а погодні умови треба звіряти лише з короткостроковим прогнозом синоптиків - наперед на 1-2 дні максимум.

Вирушаючи по гриби, важливо попереджати родичів про місце й час перебування у лісі, а також негайно сповістити рятувальників при втраті орієнтиру.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк