29.09.2021, 11:48

Децентралізація опалення в Лисичанську: хто перший на черзі

Ольга Романец | Всі новини автора
отопление

У Лисичанській військово-цивільній адміністрації прийняли рішення про відключення від системи централізованого теплопостачання 28 багатоквартирних будинків.

Про це повідомляє "Суспільне", передає Час Пік.

У будинках, які від'єднають від теплопостачання - понад 80% квартир мають власне автономне опалення.

Зазначається, що це перший етап програми з децентралізації системи теплопостачання в місті, згідно з якою до 2024 року від централізованого тепла від'єднають всі 337 багатоповерхівок.

"Прийнята програма децентралізації. Вона розрахована до 24-го року включно, програма розділена на 4 етапи. 1 етап - це відключення 28 будинків від центрального опалення, відсоток з центральним опаленням і 80% з автономним опаленням. На другий етап у нас йде відключення котельні ГТВ. Третій - відключення центральної котельні і далі що залишиться", - розповів Віталій Сахань, керівник управління житлово-комунальним господарством.

Він зазначив, що з міського бюджету будуть виділені кошти для незахищених верств населення для встановлення автономного опалення. Всі інші жителі будинків повинні встановлювати системи обігріву за свій рахунок.

Нагадаємо, в рамках першого етапу програми децентралізації системи теплопостачання міста Лисичанськ на 2021-2024 роки планується відключити від централізованого опалення 28 будинків.

децентрализация

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк