29.09.2021, 14:46

У Сєвєродонецьку та Лисичанську відкриють перші хаби для ветеранів АТО/ООС

Ольга Романец | Всі новини автора
АТО

У Сєвєродонецьку та Лисичанську відкриють перші хаби для ветеранів АТО/ООС. А після - по всій області.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА, передає Час Пік.

На Луганщині проживають 10 640 учасників АТО/ООС. Їхніми проблемами займаються обласна влада, численні ветеранські об'єднання. Створено сучасний Центр відновного лікування та реабілітації ветеранів війни в Рубіжному, послугами якого щорічно користуються понад 550 осіб.

"Однак очільник області Сергій Гайдай переконаний, що цього замало: потрібні спеціалізовані простори для спілкування, особистісного розвитку, тренінгів, зокрема, з розвитку бізнесу. Для цього і створюють хаби для ветеранів", - йдеться в повідомленні.

У Сєвєродонецьку ремонтні роботи по вулиці Новікова, 5, вже майже завершені. Відкриття хаба очікується за місяць-півтора.

Приміщення буде розділене на кілька локацій. Там передбачені: розміщення представництва Міністерства у справах ветеранів України, великий зал для проведення заходів, кімната психологічної підтримки.

Міжнародні партнери допоможуть у закупівлі оргтехніки, а також у створенні мобільних стін, завдяки яким можна буде моделювати розмір тієї чи іншої зони цього хаба. Зазначається, що приміщення буде повністю відповідати інклюзивним потребам.

Читайте також: У Сєвєродонецьку для переселенців планується побудувати цілий мікрорайон, - Гайдай

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк