13.10.2021, 15:06

У Лисичанську встановлять загальнобудинкові лічильники на воду: адреси

В Лисичанске установят общедомовые счетчики на воду

У Лисичанську водоканал до 1 серпня 2020 року мав оснастити вузлами комерційного обліку понад 780 багатоквартирних будинків. Однак, через брак коштів водоканал не може провести ці роботи в повному обсязі. Стало відомо, в яких будинках встановлять обладнання за рахунок бюджетних коштів.

Офіційна інформація про намір встановлення вузлів комерційного обліку в багатоквартирних будинках з'явилася на сайті ЛКСП "Лисичанськводоканал", повідомляє Час Пік.

"Для дотримання вимог Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", яким запроваджується обов’язковий облік послуг з централізованого водопостачання та передбачена відповідальність за порушення вимог законодавства у сфері комерційного обліку комунальних послуг, ЛКСП "Лисичанськводоканал" до 1 серпня 2020 року повинен був оснастити 782 багатоквартирних будинків (825 інженерських вводів) вузлами комерційного обліку.

ЛКСП "Лисичанськводоканал" не може виконати покладені на нього законом зобов’язання за рахунок власних коштів.

Враховуючи вкрай важкий фінансовий стан, відсутність власних обігових коштів ЛКСП "Лисичанськводоканал", Лисичанською міською військово-цивільною адміністрацією, відповідно до Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою на 2021 рік, виділено з місцевого бюджету часткове фінансування заходів, пов’язаних зі встановлення вузлів комерційного обліку води на 35 багатоквартирних будинках району заводу ГТВ", - повідомляє прес-служба "Лисичанськводоканалу".

Затверджений перелік:

  • кв. Центральний, будинки №1, 5, 25, 28, 29, 34;
  • кв. Східний, будинки №1, 2, 3, 9, 10, 18, 32, 33, 34, 36;
  • кв. 40 Років Перемоги, будинки №1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 17;
  • кв. Молодіжний, будинки №1, 2, 7, 9, 13;
  • вул. автомобілістів, будинку № 40А.

Самовільний демонтаж, умисне знищення – пошкодження, розукомплектація, інше несанкціоноване втручання в роботу вузла комерційного обліку теплової енергії, гарячої або питної води - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб - від 200 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадянин.

Створення перешкод для доступу представника суб'єкта господарювання, який забезпечує експлуатацію та обслуговування відповідних зовнішніх інженерних мереж, виконавця комунальної послуги або іншої особи, яка здійснює розподіл обсягів відповідної комунальної послуги, до вузла комерційного обліку відповідно до Закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб – від 200 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк