14.10.2021, 08:33

На Донбасі опергрупа ЗСУ затримала російського розвідника: ватажки "ЛНР" в гніві

На Донбассе опергруппа ВСУ задержала российского разведчика

Оперативною групою ЗСУ було затримано військовослужбовця російських збройних формувань, який вів розвідку залишених позицій українських військових. У "ЛНР" вимагають звільнити затриманого військового.

Затриманий підозрюється правоохоронними органами України у вчиненні у 2010 році тяжкого злочину відповідно до ст. 115 КК України. Про це 13 жовтня повідомила Українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ), передає Час Пік.

Був затриманий один військовослужбовець російських збройних формувань: громадянин РФ Косяк Андрій Валентинович, 1978 року народження. У нього було вилучено зброю і боєприпаси.

"Сьогодні, безпосередньо під час загального засідання ТКГ, російські збройні формування вдалися до грубої провокації:

- близько 10:45 група озброєних осіб з пов'язками СЦКК під прикриттям проведення робіт із розмінування здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ.

Гарантії безпеки були надані українською стороною для проведення робіт із розмінування з чітким зазначенням маршрутів пересування та визначенням граничної точки висунення в сторону позицій ЗСУ, в рамках робіт по обладнанню ділянки місцевості для відкриття з боку тимчасово окупованих територій КПВВ "Золоте", - йдеться в повідомленні.

Окупанти "ЛНР" відмовилися від участі в роботі ТКГ та вимагають звільнити затриманого на Донбасі російського військового.

Повноважний представник "ЛНР" в контактній групі Владислав Дейнега на засіданні Контактної групи поставив вимогу повернути полоненого представника "ЛНР". Ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник вимагає від Києва негайно звільнити бойовика, якого "влада ЛНР" називає "представником Республіки в СЦКК".

У Луганську озвучили свою версію події. Нібито, вранці 13 жовтня в зоні розведення сил і засобів біля Золотого диверсійно-розвідувальна група ЗСУ захопила офіцера представництва ЛНР в СЦКК.

"До звільнення нашого представника в СЦКК продовжувати повноцінний діалог в рамках Мінського формату вважаю безглуздим", - сказав Пасічник.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк