21.10.2021, 11:53

Луганщина на порозі "червоної" зони карантину

Луганская, карантин

Луганська область може потрапити до "червоної" зони епідемічної небезпеки. Найближчим часом в регіоні можуть ввести максимальний рівень карантинних обмежень.

Якщо в області не посилять протиепідемічні заходи й не збільшать темпи вакцинації, Луганщина зовсім скоро може опинитися у "червоній" зоні карантину, повідомляє Час Пік з посиланням на Міністерство регіонального розвитку.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення з 23 жовтня встановити "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Сумської області.

Водночас Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області можуть потрапити до "червоної" зони, якщо не посилять протиепідемічні заходи. Щоб уповільнити зростання захворюваності COVID-19, в громадах повинні посилювати протиепідемічні заходи та нарощувати темпи вакцинації.

"Епідемічна ситуація вимагає максимальної консолідації зусиль центральної влади та органів місцевого самоврядування. Показник захворюваності, на жаль, щоденно зростає. Кількість госпіталізацій та важких випадків - дуже висока. Але ми також розуміємо, що 94% пацієнтів, яких госпіталізували з COVID-19 за тиждень, були не вакциновані. Масова вакцинація у всьому світі покликана допомогти уникнути критичних ситуацій та зберегти життя людей. Звертаюся до представників громад - подбайте про прискорення темпів вакцинації", - сказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Держпродспоживслужба посилюватиме контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у регіонах.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку обговорили впровадження нових правил пасажирських перевезень на території Луганщини в період карантину.

Глава Луганської області Сергій Гайдай звернувся до жителів регіону і нагадав про важливість вакцинації від COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк