22.10.2021, 17:53

Жителів Лисичанська, які отримують виплати від держави, пильно перевіряють: декого змусять повернути гроші

деньги

Згідно зі ст. 10 закону України "Про верифікацію та моніторинг державних виплат", яка передбачає здійснення превентивної верифікації при зверненні громадян за призначенням пенсій, субсидій, допомог та інших соціальних виплат, Управління соціального захисту населення Лисичанської ВЦА проводить відповідну перевірку. 

Про це повідомляється на сайті ВЦА міста, передає Час Пік. 

Відзначається, що превентивна верифікація буде проходити у форматі онлайн-перевірки даних громадян при зверненні за призначенням державних виплат. Вона дозволяє органам, що здійснюють державні виплати, "приймати обґрунтовані та виважені рішення завдяки достовірній інформації та побудованому інформаційному обміну з державними установами".

"У разі виявлення недостовірної інформації наданої громадянином, на підставі якої були призначені, нараховані та/або здійснені державні виплати, орган, що здійснює їх, надсилає такому громадянину повідомлення про повернення неправомірно або надміру отриманих державних виплат", - зазначають в Управлінні соціального захисту населення Лисичанська. 

Щоб не виникло непорозумінь, жителів міста просять бути уважними при заповненні заяв та декларації для призначення різного виду державних допомог, а також надавати змінені дані. 

Читайте також: "Укрпошта" звернулася до жителів Лисичанська: що обов'язково потрібно зробити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк