29.10.2021, 14:50

Перерахунок пенсій з 1 грудня: інформація для пенсіонерів Луганщини

Луганская, ПФУ

У Луганській області з 1 грудня буде проведено перерахунок пенсій. У ЛОДА поінформували, у якої категорії пенсіонерів зростуть виплати та озвучили мінімальний розмір пенсії.

Перерахунок відбудеться у зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської ОДА.

Мінімальний розмір пенсії становитиме 1 934 грн.

Також збільшаться доплати за понаднормовий стаж, розміри надбавок, доплат, підвищень, які залежать від розміру прожиткового мінімуму.

У зв'язку зі збільшенням з 1 грудня 2021 року розміру мінімальної заробітної плати до 6 500 грн, відповідно до ч. 2 ст. 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", збільшиться розмір пенсій у 65-річних пенсіонерів за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу.

Перерахунок пенсій з 1 грудня буде проведено автоматично і не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк