23.11.2021, 10:29

Снаряд розірвався у дворі школи під час занять: На Луганщині СБУ розслідує обставини ворожих обстрілів

Луганская, обстрел

На Луганщині СБУ розслідує обставини ворожих обстрілів мирних прифронтових населених пунктів Муратове та Новозванівка. Прокуратура розпочала кримінальне провадження.

СБУ почала досудове розслідування у зв'язку з ворожими обстрілами населених пунктів Щастинського та Сєвєродонецького районів Луганської області, повідомляє Час Пік.

Село Муратове, розташоване за 20 км від лінії розмежування, окупанти обстріляли 16 листопада. Прифронтову Новозванівку - в ніч на 20 листопада. Російські збройні формування застосували великокаліберне озброєння, заборонене Мінськими угодами.

У Муратово снаряд влучив у майстерню з ремонту сільгосптехніки, наскрізь пробивши бетонну плиту. Інший боєприпас розірвався поруч із сільською школою прямо під час занять.

У Новозванівці в результаті обстрілу пошкоджено вікна, стіни, паркани та дахи п'яти житлових будинків, будівля сільгосппризначення, транспортний засіб, а також лінія електропередач, в результаті чого без електропостачання залишилося більше 100 абонентів.

В ході документування наслідків обстрілу слідчо-оперативна група виявила та вилучила осколки боєприпасів, випущених, за попередньою інформацією, з міномета калібру 122 мм.

Досудове розслідування доручено слідчим 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк