24.11.2021, 11:37

З Донбасу запускають новий поїзд, маршрут якого проходить через всю Україну

Донбасс, Укрзализныця

З 12 грудня "Укрзалізниця" запускає з Донбасу новий потяг сполученням "Маріуполь - Рахів", який курсуватиме найдовшим залізничним маршрутом в Україні.

"Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на всі поїзди нового графіка руху, який починає діяти з 12 грудня 2021 року. У новому графіку буде запущено 19 пар нових поїздів, ще 49 поїздів будуть прискорені, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу компанії.

З 12 грудня 2021 року відразу 93 потяги "Укрзалізниці" почнуть рух згідно з новим розкладом. Новим графіком передбачено створення 29 нових сполучень обласних та регіональних центрів, у тому числі на популярних туристичних напрямках.

Серед нових маршрутів окремо слід відзначити поїзд №5/6 сполученням "Маріуполь - Рахів", який став найдовшим маршрутом, протяжністю 1806 км. Жителі Донбасу зможуть дістатися до Львова за 21 годину замість 29-ти, як було в альтернативному маршруті.

Поїзд №5/6 "Маріуполь-Рахів" стане рекордсменом, бо:

це найдовший маршрут Укрзалізниці: його загальна довжина - 1806 км. Це стільки ж, як між Івано-Франківськом і Афінами, столицею Греції;

маршрут поїзда фактично охоплює всю країну - проходить через Запоріжжя, Дніпро, Білу Церкву, Львів, Івано-Франківськ, єднає схід і захід. А це означає, що до Закарпаття можуть дістатися пасажири з різних куточків України;

кінцева зупинка маршруту знаходиться в самому високогірному місті України. 

В "Укрзалізниці" зазначили, що для зручності пасажирів організовано зупинки поїзда на станціях, з яких починаються маршрути до "туристичних магнітів України":

  • Яремче і Татарів - найближчі станції до комплексу Буковель;
  • Ворохта - локація, де розташовані одразу два найвпізнаваніші віадуки України;
  • Ясіня - найближчий населений пункт до високогірного лижного курорту Драгобрат;
  • Кваси - місце старту пішохідних мандрівок карпатським масивом Ґорґани, звідси можна починати маршрути до гірських вершин Говерла та Петрос;
  • Рахів - місто, де перепад висот між вулицями сягає кількох сотень метрів, якщо вірити Вікіпедії.

Квитки на ці та інші поїзди вже можна придбати в касах вокзалів, на ]]>сайті ]]>та в ]]>чат-боті]]> "Укрзалізниці" в Viber та Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк