30.11.2021, 20:00

Українські Карпати засипає снігом: туристів просять не ходити в гори

карпаты

У більшості українських регіонів снігу ще не бачили, а от у Карпатах - справжня зима. Туристів просять утриматися від сходження у зв'язку з погіршенням погодних умов.

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Івано-Франківській області, передає Час Пік.

"Поціновувачам зимових походів у гори варто врахувати погодні умови, які зараз є у високогір'ї Івано-Франківської області! ...У періоди погіршення погодних умов любителям гірського відпочинку потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати. А тим, хто все-таки зважиться на таку подорож, слід пам'ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема - належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, в також - від знання місцевості та її природних перешкод", - йдеться в повідомленні рятувальників.

На кадрах, які оприлюднив керівник Чорногірського пошуково-рятувального поста з гори Піп Іван Василь Фіцак, можна побачити, що на одній з найвищих точок українських Карпат йде рясний сніг, видимість обмежена.

За інформацією Фіцака, сніговий покрив становить близько 20 см з півметровими переметами. 30 листопада температура досягла -12 градусів, вітер - понад 10 метрів в секунду.

Читайте також: Единий у світі: раритетний ЗАЗ "Перспектива" отримає друге життя (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк