02.12.2021, 09:26

У Донецькій області шахтарі відмовилися підніматися на поверхню, вимагаючи виплатити зарплату

В Донецкой области шахтеры отказываются подниматься на поверхность

У місті Добропілля Донецької області 90 гірників шахти "Алмазна" протестують проти затримання зарплати та відмовилися підніматися на поверхню поки їм не виплатять борг.

За попередньою інформацією, про готовність приєднатися до гірників шахти "Алмазна" заявляють інші працівники "Шахтоуправління "Добропільське". Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає Час Пік.

Увечері 1 грудня стало відомо, що працівники дільниці №2 шахти "Алмазна" прийняли рішення не підніматися на поверхню та не видобувати вугілля поки їм не виплатять зарплатний борг.

За інформацією Волинця, загальна заборгованість по державному підприємству "Добропіллявугілля - видобуток" перевищує 100 млн грн.

До протестувальників вже приїхало керівництво, тривають переговори.

Пізніше стало відомо, що опівночі після тривалих переговорів з адміністрацією підприємства гірники погодилися виїхати на поверхню.

"Призупинили акцію протесту під гарантії з боку адміністрації "Шахтоуправління "Добропільське", що сьогодні буде виплачено в повному обсязі 50 млн грн зарплатного боргу за жовтень.

На інших 33 шахтах державного сектору зарплатна заборгованість з урахуванням листопада сягає 2,35 млрд грн", - написав Михайло Волинець у Facebook.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк