11.12.2021, 11:22

Новий потяг Попасна-Харків протестували на маршруті: як він виглядає і що всередині

Марина Началова | Всі новини автора

Відбувся тестовий пробіг експрес-поїзда ДПКр-3, який вже скоро курсуватиме на маршруті Попасна-Харків.

Запуск поїзда планується на початок 2022 року, передає Час Пік.

Як пише журналіст Олексій Свєтіков, красивий потяг із трьох вагонів можна було побачити вчора на маршруті. На зупинках він не зупинявся і пасажирів не брав, оскільки це був опитний пробіг. Повідомляється, що через проведені випробування нового експресу приміський потяг №6443 їхав із запізненням в одну годину.

Сучасний дизель-поїзд ДПКр-3 складається з 3 вагонів, в яких є 170 місць, з яких 61 місце першого класу і 109 місць другого класу. У поїзді є кондиціонери, опалення та вакуумні туалети. Швидкість до 140 км/год, випускається Крюковським вагонобудівним заводом.

Для швидкісного руху необхідний відповідний стан залізничної колії. І ймовірно, такий стан дороги вже досягнуто, весь 2021 рік на дистанції від Кремінної до Куп'янська проводилися роботи з її ремонту. У тому числі – було замінено щебеневу подушку. І якщо випробування пройшли успішно, то очікується запровадження регіонального експресу вже на початку 2022 року.

В Instagram-акаунті r.e.g.i.o.n_13 показали, що всередині вагонів цього поїзда: як повідомляється, там акуратні сидіння, телевізори над проходом, практичний туалет з унітазом, раковиною, дзеркалом, мильницею та сушаркою.

Читайте ще:

"Попереду складна зима": У ЛЕО закликали мешканців Луганщини бути готовими до "віялових" відключень світла

У Лисичанську зруйновано пам'ятник жертвам Голокосту: у ВЦА кажуть, що через негоду

У селищах біля Лисичанська погіршилася якість води: з крану краще не пити

У Лисичанську визначили місця продажу новорічних ялинок

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк